Wees slim met Money Day!

Laten we meteen naar het echte nieuws springen:

  • Er is een Netflix-documentaire die net VANDAAG* uitkwam, genaamd Get Smart With Money
  • Wat oudere dhr. Money Moustache en enkele vrienden werden verleid om een ​​rol te spelen om het mogelijk te maken. En ik ben erg blij met het resultaat!
  • En je kunt de resultaten hier bekijken (wat een enorme hulp zal zijn voor het succes van de film!): https://www.netflix.com/title/81312877

Nu voor het echte verhaal achter deze vreemde situatie. Waarom ging ik hiermee akkoord? Moet ik niet met pensioen? Krijg je veel betaald om in een Netflix-film te spelen? En betekent dat dat je “beroemd” wordt en je leven verandert? Lees verder om deze antwoorden en meer te vinden.

Oorsprong

Op een zonnige middag in december 2020 ontving ik een e-mail van de mede-eigenaar van een filmmaatschappij met deze titel:

Feature documentaire – persoonlijke financiën

Binnenin zat een zeer goed geschreven beschrijving van haar idee voor een film en een oprechte uitnodiging aan mij om een ​​van de mensen te zijn die erin te zien was.

Ik ging meteen door mijn gebruikelijke reeks reacties: ik voelde me gevleid dat iemand me eigenlijk in hun productie zou willen hebben. Zie dan op tegen het idee om me daadwerkelijk in te schrijven voor een hoop “baantjes” als ik het al te druk heb met leuke en zinvolle dingen als gepensioneerde. Dan een gemotiveerde opwinding om onmiddellijk te schrijven om te zeggen:

“Heel erg bedankt, ik ben vereerd, maar nee bedankt, en veel succes en misschien kan ik je per e-mail helpen als een informele adviseur als je ideeën nodig hebt.”

Nou, dat is mislukt. Want die directeur bleek Kristin Lazure te zijn, die vervolgens haar mede-oprichtster Stephanie Soechtig in het gesprek sleepte en samen renden Atlas-filmsniet zomaar een ander documentaire bedrijf, maar een van het beste die op hun plaats zijn.

Atlas heeft superscherpe films gemaakt over voedsel, volksgezondheid, wapens, politieke berichtgeving en nog veel meer, allemaal kijkbaar en actiegericht. Toen ik naar hun vorige titels keek, realiseerde ik me dat Atlas niet alleen bestaat om entertainment te stimuleren of goedkope controverse te verzilveren. Ze zijn bereid om het echte werk te doen door echte verhalen op te graven, met als doel positieve sociale verandering te creëren.

Licht, dacht ik. “Hoe kan ik daar nee tegen zeggen, als mijn doel met deze MMM-hobby echt is om zelf het verschil te maken?”

Ik realiseerde me dat het doen van scherm- en camerawerk natuurlijk moeilijk en soms onhandig is en een deel van de tijd zou in beslag nemen die ik normaal gesproken zou besteden aan het schrijven van blogartikelen. Maar in ruil daarvoor zou het vrijwel zeker veel meer mensen bereiken voor elk uur dat ik erin investeerde, en net zo belangrijk zou het bereiken nieuwe mensen, Netflix-kijkers, die waarschijnlijk een andere groep bloglezers zijn.

En als je mijn serieuze shad-wenkbrauw-volwassen pretentie opzij zou zetten dat ik allemaal bezorgd en logisch zou zijn, ik dacht ook dat het heel leuk om deel uit te maken van zo’n geweldige, opwindende, nieuwe ervaring. En verdomd man, hoe gaaf is het om naar het huis van een vriend te kunnen gaan en JOUW NETFLIX FILM op te durven zetten!?!

Dus ik zei ja, en de gigantische bal begon heel snel te rollen, en plotseling hebben we heel 2021 doorgebracht met het springen door een reeks occasionele filmdagen en het opnemen van zoomgesprekken en andere gekke, interessante ervaringen.

Een deel ervan was echt moeilijk (zoals op mijn dek kruipen met een dozijn productieploeg in de brandende zon van een middag in juli, doen alsof ik natuurlijk handelde terwijl ik interviewvragen beantwoordde, alleen pauzeren om af en toe een liter zweet van mijn voorhoofd te vegen.) het was bijna allemaal erg leuk. En het leidde tot prachtige nieuwe ervaringen en vriendschappen voor ons allemaal.

Een ding dat je opvalt als je naar de film kijkt, is dat ik een groot spel praat over hoe moeilijk het allemaal was, maar in de film schijn ik zo nu en dan naar binnen te gaan en wat fietstrucs te doen en met het gereedschap te spelen. . en oh ja, soms gooi ik er wat slimme financiële tools in om mijn studenten op weg te helpen. Dat komt omdat onze inhoud is bewerkt in een verhouding van misschien 100:1. Ze dekken er een veel van terrein in deze overvolle film, maar op de een of andere manier voelt alles natuurlijk en samenhangend aan.

Mijn favoriete onderdeel is waarschijnlijk mijn oude “Purchase Excuse Machine”-concept, voor het eerst beschreven in dit artikel 2019 over het feit dat ik geen Tesla kocht, kwam in de film terecht in de vorm van een glorieus goofy geanimeerde afbeelding op het scherm – knipte Kim terwijl ze door Amazon bladerde terwijl ze op haar Peloton reed.

Geld en roem

Oh, en nee, we kregen niet veel betaald, vooral niet als je parttime werkt. Documentaires zoals deze hebben een hoog productiebudget als het gaat om hoogwaardige crew en apparatuur, maar op de een of andere manier slagen ze erin om ons op de camera-deelnemers bijna gewillig onze tijd te laten doneren.

Als u bekendheid of bekendheid op prijs stelt, kan dat alleen als een geldige vorm van betaling worden beschouwd. Maar in mijn geval zou elke extra bekendheid een nadeel zijn – er zijn maar heel weinig echte voordelen en nogal wat privacygerelateerde nadelen, die in extreme situaties zelfs tot risico’s kunnen leiden. Ik realiseerde me echter dat ik slechts een van de vele mensen in deze film ben, en het is een kleine vis in verhouding tot de totale Netflix-oceaan. Toen ik dit afweegde tegen de voordelen van het delen van betere financiële en levensstijlgewoonten, nam ik een optimistische gok en besloot dat de voordelen groter waren dan de nadelen. Ik laat je weten hoe dat gaat nu de film uitkomt!

Waar gaat de film dan over?

Atlas Films bracht vier financiële goeroes samen, allemaal met verschillende achtergronden en stijlen (Paula broek, Tiffany Aliche, Ro$$ Macen mezelf.)

Vervolgens dwongen ze ons om online “cast calls” uit te sturen, waarbij ze onze ideale studenten opbelden met het aanbod van een jaar gratis training – in ruil voor het filmen en delen van dit alles met de wereld.

Verrassend genoeg kregen we veel reacties – in de vorm van persoonlijke videoverhalen van alleenstaanden, stellen en gezinnen, allemaal charmant en oprecht en ik wou dat ik tijd had om te verwelkomen en te proberen te helpen alles van hen.

Uiteindelijk koos ik een jong gezin van vier personen dat tot dezelfde demografie behoort waarop ik deze blogposts richt: mensen met een hoog inkomen en veel geld uitgeven die zich afvragen waar al het geld naartoe gaat.

Ik heb mijn echtpaar, John en Kim, geleerd hoe ze hun startbudget van $ 12.000 per maand (!!) kunnen verbeteren door zaken als efficiëntere boodschappen en diners te doen terwijl ze impulsaankopen beter in de gaten houden, nadenken over huisvesting, buurten en schoolkeuzes (privé vs. publiek) en of op de langere termijn neveninkomsten moeten worden overwogen om hen in staat te stellen te bezuinigen op werk.

Zoals je in de film zult zien, waren de eindresultaten subtiel en dramatisch tegelijk. En ik ben blij te kunnen melden dat deze proefpersonen nu echte vrienden zijn en zelfs in de buurt wonen, zodat we samen kunnen genieten van de resultaten van hun leukere levensstijl.

Dus ik hoop dat je geniet van zowel de film als het verhaal. Ik ben zo blij dat ik uiteindelijk ja heb gezegd, ook al kan ik garanderen dat ik niet terug zal komen voor een vervolg of een doorlopende serie. De camerabusjes zijn allang verdwenen en mijn schema is terug in zijn normale open en gelukkige staat.

Met dit kleine verslag over jij nu afronden, het is terug naar mijn bouwprojecten hier thuis voor de rest van deze week, dan wat kamperen diep in de bergen dit weekend. Na 17 jaar blijft deze versie van pensioen voor mij het juiste leven.

En hier is ook jouw versie van het leven van de droom deze week!

—–

*6 september 2022

In de reacties: Heb je de film gezien? Zo ja, wat vond je ervan? Hoe had het nog beter kunnen worden gemaakt als je de bezuinigingen had doorgevoerd?

Mijn oprechte kritiek, omdat ik een detailmens ben, is dat ze zoveel probeerden te dekken dat ze niet veel tijd hadden voor de details. Maar nogmaals, je kunt niet alle details van zo’n uitgebreid onderwerp leren met slechts één documentaire, terwijl het ook vermakelijk blijft om naar te kijken. Dus ik hoop dat het gemakkelijke, benaderbare karakter van de film mensen ertoe aanzet om zelf over deze dingen na te denken. Zodra het juiste zaadje is geplant, kunnen heel gemakkelijk betere geldgewoonten worden ontwikkeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *