NBA 2K23 Review: Jordan Challenge en MyNBA-tijdperken met microtransacties

Er is geen vraag. NBA 2K23 Het is het meest inspirerende werk in de serie, of eigenlijk in alle sportvideogames. De echte vraag is hoeveel ongelooflijke diepte de meeste spelers zien?

Het duurde ongeveer 20 minuten om me te verrassen – geen ervan ging door een spel. Het enige wat ik deed was inloggen op MyNBA Eras, de nieuwe historische modus/franchise-simulatiehybride waarmee spelers de geschiedenis kunnen herschrijven op manieren die ik me nooit had voorgesteld. Ik wilde zien wat er gebeurde toen ik de Kings in Kansas City hield (ze verhuisden in 1985 naar Sacramento). Het is duidelijk dat ik weet dat je kunt voorkomen dat franchises worden verplaatst; 2K Sports was voorzichtig om dat publieksvriendelijke feit te vermelden Een reeks voorbeschouwingen Eerder deze zomer.

Wat ik niet had verwacht, waren alle dingen die tijdens de competitiebijeenkomsten gebeurden – vooral omdat ik MyNBA niet zo vaak heb gespeeld sinds de modus twee jaar geleden werd gerepareerd. Ik heb het eigendomsveto van een schotklok van 45 seconden en een wedstrijd van zeven teams om de conceptvolgorde te bepalen (die geen van beide in het echte leven waren gepland) overschreven en sindsdien heb ik ze elk jaar bekeken. De geschiedenis herschrijven kan net zo diepgaand zijn als de MVP uit 1984 van Larry Bird wegnemen en aan Moses Malone geven.

Dit is naast alle normale dingen die ik als algemeen directeur van de Kings kan doen, maar ik heb er gewoon voor gekozen om het automatisch te doen om te zien hoe de Sacramento Kings er in 1986 uit zouden zien. Op de een of andere manier kwam ik bij de NBA Hall-off terecht . – Famers John Stockton en Patrick Ewing – Deze ontwerpwedstrijd kan u ten goede komen! – Ralph Sampson voor en Michael Jordan Houston Rockets op de openingsdag.

Ook al Jordan’s jeugdidool – NC State-legende David Thompson – stond nog steeds in de competitie, met Golden State, beoordeeld met 83. Met MyNBA Eras kun je een franchise starten vanaf het huidige seizoen (2022-23) of drie historische punten (2002-03, 1991-92). of 1983-84). Thompson miste het grootste deel van het seizoen 1983-84 omdat hij aan het herstellen was van zijn verslaving en stopte op 29-jarige leeftijd met professioneel basketbal. Volgens MyNBA Eras, Die tragedie zal nooit gebeuren.

Screenshot van NBA 2K23.  Gary Payton hield tijdens de NBA-finale van 1996 Michael Jordan tegen in de verdediging.

De NBA-finale van 1996 maakt deel uit van de Jordan Challenge en met een geschiedenis van 40 jaar in MyNBA Eras kun je voorkomen dat Gary Paytons Seattle SuperSonics naar Oklahoma City gaat.
Afbeelding: Visuele concepten / 2K Sports

Dit is geen consolegame, maar het is het niveau van historisch revisionisme dat ik zou verwachten te vinden in een pc-beheersimulatie, en dat is het zeker. Jordan Challenge Museum-display en een Volledige WNBA-carrièrestatus, nu in zijn derde jaar, voor zowel spelers als clubs. Jordan’s uitdaging was voor het laatst te zien in 2010 NBA 2K De serie is wat ik een “woestijneiland” -spel noem – alleen met het en een console (en stroom), kun je er een jaar alleen op rijden. NBA 2K23 Missie naar Mars is een spel. En kom terug.

En toch voelt al die waarde – wat je krijgt in het basisspel – bedreigd door het enorme publiek van MyCareer en MyTeam, en de constante oproepen van de game om meer geld uit te geven aan beide modi. Begrijp me niet verkeerd; Ik speel ze met miljoenen andere mensen, en ik geniet vooral van de meeslepende levensstijl van MyCareer. ik heb ook uitgegeven Beschamend Het bedrag dat is uitgegeven aan de ontwikkeling en besteding van door mij gemaakte personages. MyCareer en MyTeam bieden beide instant highs in termen van hun klassieke game-ervaringen en directe beloningen, vergeleken met de ouderwetse slow burn. En hoewel ik het sirenelied van het aanvullen van mijn virtuele valuta nog niet heb kunnen weerstaan, is het recensie-exemplaar dat mij wordt aangeboden de Michael Jordan-editie van $ 99,99 van 2K Sports, die spelers begint bij 100.000 VC.

De stad waar de MyCareer-speler woont en streethop speelt, Visual Concepts lijkt een teken te zijn dat hoeveel van zijn mensen de rest van het spel niet kunnen kijken zonder hand in hand. Er is een groot bord dat spelers vertelt over Jordan’s Challenge (en er zelfs vanuit MyCareer naar toe gaat), en als het je lukt om 40 van de 45 doelstellingen van de mod te voltooien, zijn er tal van beloningen in de wereld.

Het Jordan Challenge-bord in de stad in NBA 2K23

Renewed City lijkt zich te realiseren dat de meeste spelers in MyCareer niet gaan zoeken tenzij ze naar Jordan’s Challenge worden doorverwezen.
Afbeelding: Visuele concepten / 2K Sports

Voor degenen die een hapklare steekproef van MyNBA-tijdperken willen, is de Jordan Challenge ideaal. De demonstratie die we al hebben gepresenteerd Voorbeeld met veel detail, is een perfecte seizoenspresentatie van 15 wedstrijden in zijn carrière, compleet met de tv-uitzending en het gevoel van old-school chirons, CRT en scan-line-filters, en zelfs commentaar van een van de meest authentieke omroepers die Jordan volgden. Jobs, Mike Fratello van NBC. Je krijgt al deze functies voor je games in MyNBA Eras. Wat je niet krijgt zijn de geweldige — ik bedoel, de deugden — reproducties van Jordans grote hoogtepunten in Game Three.

Maar je krijgt een idee van de gameplay-tweaks die Visual Concepts in elk van de vier tijdperken heeft geïmplementeerd, alsof de studio vier afzonderlijke games bouwde. Voorbeeld: tijdens de 1989 Bad Boys Detroit Pistons met Jordan kreeg ik een startpunt tegen mijn verdediger tijdens een rit die ik met mijn MyCare-speler in mijn slaap kon afmaken. Maar toen 6-10 Rick Mahorn naar buiten kwam en me absoluut vermoeide met een zwaai van armen en benen die ik nog nooit eerder had gezien. De NBA was in die tijd een meer fysieke competitie, en NBA 2K23 Jordan gaf me zelfs het gevoel dat ik een stier op zijn rug was – ondanks zijn lichamelijkheid, deed het me al zijn capaciteiten waarderen.

In het originele (en huidige) spel zijn er verbeteringen in het schieten, verdedigen en het gedrag van spelers buiten de bal, waarbij ik kan zien dat de ontwikkelaars het eindeloze streven naar nauwkeurigheid naderen. Ik denk echter dat ik ze nog niet echt heb “gevonden”, dus het is moeilijk om hun effectiviteit te beoordelen. Van wat ik heb gehoord op sociale media en van wat ik van anderen heb gelezen, is er een brede consensus dat schieten dit jaar moeilijker is, waarbij de game spelers nieuwe menu-opties biedt om spelers een groter venster op hun releasepunt te geven.

Het is moeilijk uit te leggen, maar in eerdere edities leek fotograferen met een schotmeter (in tegenstelling tot alleen het gebruik van spelerbeoordeling en dobbelstenen op de achtergrond) onverklaarbaar moeilijk of krachtig (vooral in de handen van ervaren online gebruikers). 2K Sports lijkt te willen dat mensen zich meer concentreren op het bekijken van de animaties van de speler in plaats van op een meter en loslaten wanneer je de schietstok of de X / Square-knop bovenaan de jumper ziet. Er zijn vier nieuwe opties, variërend van zeer vroege tot zeer late release.

Sue Bird van de Seattle Storm van de WNBA in NBA 2K23

Schotwijzigingen en verbeteringen aan de verdediging en speler-AI zullen alle spelmodi helpen, dus mis The W, de carrièremodus van de WNBA, niet.
Afbeelding: Visuele concepten / 2K Sports

Maar ik begrijp nog steeds niet welke voor mij geschikt zijn. Sommige dagen denk ik dat ik een vroege persoon ben, dan verhoog ik mijn schotteller terug naar de late staat, dus schakel ik daar weer naar terug. Dan zegt de lezing van de shotfeedback dat de release vroeg of een beetje vroeg in het middenbereik moet zijn, wat ik gewoon zou moeten spijkeren. Soms weet ik niet of mijn niveaus onder controle zijn (de slechtste MyCareer-speler die ik heb gehad, heeft er in totaal 76) of dat ik me niet echt op techniek concentreer. Bij gebrek aan een meer informatieve tutorial dan wat er tot nu toe is gegeven, ga ik terug naar percentage-opnamen en sla ik de teller over.

Aan de andere kant is er een off-the-ball-functie die ik heb gemaakt voor de Charlotte Hornets, waarbij ik drie assists gaf in mijn eerste game – ter referentie, ik ging een half jaar voordat ik dat aantal had in een enkele game. NBA 2K22. Ik stond 15 voet in de buurt van de basislijn, met mijn rug naar de basket, en toen de schotklok 5 raakte, was er een gemakkelijke pass achter de rug en twee keer knipperen van mijn AI-teamgenoot. Punten. Vorig jaar, tenzij ik om een ​​pick-and-roll riep, volgden mijn teamgenoten het ontworpen spel of stonden ze daar voor mij om iets te doen.

Er is een nieuwe “ontgrendel”-pas in de oefenmodus van het spel, waar ik meer tijd aan moet besteden om te leren hoe ik moet vliegen. Als het erin gaat, ziet het eruit als een “pas naar de mand”. NBA 2K21, Maar ik vergat het te gebruiken. De passes die ik hierboven heb voltooid, zijn allemaal door AI geïnitieerd – wat geweldig is – maar “Open Player” vereist dat je B/Circle ingedrukt houdt en wacht tot de AI-speler de oproep herkent (door het basketbalsymbool eronder) en vervolgens raakt A/X op het juiste moment. Ik heb een aantal situaties gehad waarin mijn teamgenoten de openingsopdracht niet lijken te accepteren. Dit komt omdat het contraproductief kan zijn om de linker joystick op de persoon te kantelen die je direct wilt ontgrendelen voordat je de sleutel pakt.

Ten slotte wordt de verdediging enorm geholpen door het nieuwe schaduwkadersysteem dat wordt gebruikt voor balverdediging, hoewel het in het begin moeilijk te begrijpen is. Door op de linker joystickknop te drukken, stelt de verdediger in op een positie waarin hij de beste dekking heeft op de balgeleider. Als de tegenstander in die richting beweegt (als de verdediger volgt), zullen ze effectiever zijn in het bereiken van de basket of het nemen van hun schot. Het is op dat moment veel om te begrijpen, en het is moeilijk te begrijpen hoe ik schaduw kan gebruiken in plaats van te reageren op iemands beweging en te proberen een bal te stelen. Het systeem van vorig jaar leek een meer visuele oproep, waarbij het correct anticiperen op de actie van de balgeleider je een groter risico op een diefstal of een drop bracht. Maar in combinatie met de vermindering van het vermogen op blokken en directe steals, NBA 2K23 Het benadrukt echt de basisverdediging van de bal in plaats van dramatische bewegingen die zijn ontworpen om punten te stoppen.

Startkaarten voor MyTeam in NBA 2K23

Zoals altijd biedt MyTeam veel beloningen en snelle max. Maar goedkoop is het zeker niet.
Afbeelding: Visuele concepten / 2K Sports

Er is veel te herzien. NBA 2K23, En veel van de recensie komt nog steeds van de stabiele gemeenschap, verschillende influencers en mensen zoals ik. Maar NBA 2K23De aantrekkingskracht en waarde wegen op de lange termijn veel zwaarder dan de rauwe en constante roep om geld, en de schuld en malaise die het met zich meebrengt. Zoals ik in augustus al zei, niemand kan klagen dat visuele concepten niets hebben gedaan voor de franchisemodus. Dus als microtransacties je echt zo storen, kun je altijd naar MyNBA Eras gaan en 40 jaar geschiedenis herschrijven zonder extra kosten.

NBA 2K23 Het begon op 9 september PlayStation 5 En Xbox-serie X; In deze review worden ook versies gelanceerd zonder veel features. Nintendo-schakelaar, PlayStation 4, ramen pc, en Xbox One. De game is beoordeeld op Xbox Series X met behulp van een pre-release downloadcode van 2K Sports. Vox Media heeft een aangesloten maatschap. Hoewel Vox Media commissies kan ontvangen voor producten die zijn gekocht via gelieerde links, hebben deze geen invloed op de redactionele inhoud. je kunt vinden Meer informatie over het ethisch beleid van Polygon hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *