Kadarius Toney van Giants krijgt beperkte speeltijd in week 1

Klaar.

Zo definieerde Kadarius Toney hoe hij zich voelde op weg naar de wedstrijd van afgelopen zondag in Nashville, de start van zijn tweede seizoen bij de Giants.

“Ik word klaar wakker”, zei Toney woensdag na de training. “Er is geen moment dat ik er niet klaar voor ben. “Of ik hier nu lach of speel, wat ik ook doe, ik heb altijd een gesloten mentaliteit.”

Die mentaliteit werd op de proef gesteld lang nadat de Giants in week 1 een grote schok hadden veroorzaakt. het verslaan van de Titanen 21-20. Toney was meer een toeschouwer dan een deelnemer. De Giants speelden 60 aanvallen in de aanval en Toney stond slechts zeven keer op het veld in het Nissan Stadium. Pas in het begin van het vierde kwart raakte hij de bal aan.

Dit was onverwacht. Toney schudde een knieprobleem van zich af in het trainingskamp dat hem uit alle drie de wedstrijden van het voorseizoen hield, en er waren geen fysieke beperkingen voor hem toen de Giants aan hun seizoen begonnen. Coach Brian Daboll legde uit dat er verschillende pakketten waren met Toney, maar die werden niet gecalld nadat de Giants terugkwamen van een 13-0 achterstand bij de rust met drie touchdowns in de tweede helft.

“Je wilt doen wat je kunt voor het team”, zei Toney. “Dat is wat ik gedaan heb. Ik was erbij toen mijn nummer werd gebeld. Gemakkelijk.

Giants wide receiver Kadarius Toney beantwoordt vragen van verslaggevers.
Giants wide receiver Kadarius Toney beantwoordt vragen van verslaggevers.
NY Post: Noah K. Murray

“Ik bedoel, aan het eind van de dag heb ik mijn werk gedaan. Ik word betaald om één ding te doen, mijn werk doen, maat. Ik word betaald om te spelen, niet om te coachen. Ik weet niet wat het plan was. Ik bereidde me voor alsof ik elke wedstrijd zou spelen. Ik weet niet wat ik nog meer moet zeggen.”

Geef Toney de eer dat hij dit met volwassenheid heeft aangepakt, een eigenschap die hij vorig seizoen niet altijd als een rookie liet zien, toen blessures, een gebrek aan productiviteit – geen slagen – en een paar mini-controverses ervoor zorgden dat hij korte gesprekken voerde met de media.

“Het is groter dan een spel”, zei hij. “We hebben een seizoen van 17 wedstrijden.”

Dboll merkte Toney’s lichaamstaal en reactie op toen Randy Bullock’s 47 meter lange velddoelpoging wijd naar links zeilde naarmate de tijd verstreek.

“Kadarius is 2 meter hoog in de lucht, aan het springen,” zei Daboll. “En hij speelde maar zeven snaps. Dus dat is wat we proberen op te bouwen.”

De verdeling van de speeltijd door de brede ontvanger zal iets zijn om naar te kijken in de toekomst. Kenny Golladay had een ongelijke zomer en toch stond hij 46 van de 60 kiekjes op het veld. Het was een verrassing dat Richie James de volgende was onder de ontvangers met 32 ​​snaps. Het was een nog grotere verrassing dat James de Giants leidde in brede ontvangerdoelen (zes) en vangsten (vijf).

Sterling Shepard, die in zijn eerste wedstrijd speelde sinds hij afgelopen december zijn achillespees scheurde, speelde 43 snaps. Shepar maakte contact met Daniel Jones voor het grootste passingspel van de dag, een 65-yard catch and run voor een touchdown in het derde kwartaal. David Sills had geen vangst of doel op 27 snaps.

Zelfs met rookie Wan’Dale Robinson die slechts negen snaps had in zijn NFL-debuut voordat hij vertrok met een knieblessure, kon Toney het veld niet op.

Toney’s eerste touchdown van het seizoen kwam vroeg in het vierde kwartaal toen hij 19 yards won op een jet sweep. De enige andere keer dat hij de bal in zijn handen kreeg, was toen aanvallende coördinator Mike Kafka een trickplay callde, waarbij Toney de mogelijkheid had om een ​​pass te gooien als hij een open teamgenoot vond. Toney, die een sterke arm heeft, besloot ertegen en rende in plaats daarvan 4 yards in wat de game-winning drive bleek te zijn.

“Op dat moment kwamen de verdedigers te dicht bij me en ik zag er niet goed uit op het veld, dus ik nam uiteindelijk een betere beslissing”, zei Toney.

Kadarius Toney rent met de bal tijdens de training van Giants.
Kadarius Toney rent met de bal tijdens de training van Giants.
NY Post: Noah K. Murray

Daboll sprak onlangs niet rechtstreeks met Toney toen hij zei dat een goede voorbereiding in de week voorafgaand aan een wedstrijd een grote rol speelt bij het bepalen van de speelrotatie.

“Als dat is wat er van me wordt verlangd, moet ik dat doen”, zei Toney. “Iedereen weet dat ik een paar weken geleden een blessure heb gehad, daarom ben ik niet op het veld geweest.

“Je bereidt je elke week voor alsof je aan het spelen bent. Ik had meerdere opstellingen waar ik in zou moeten zitten, we konden niet dichtbij komen. Er is niets anders dat moet worden uitgelegd.”

Toney zou niet speculeren over de vraag of hij gelooft dat de speeltijd zal toenemen in de thuisopener van zondag tegen de Panthers. Hij keek ongelovig toen hem werd gevraagd of hij teleurgesteld was over wat er met hem gebeurde in Game No. 1.

“Te teleurgesteld zijn in een overwinning? Teleurstelling in de overwinning?’ zei Toney. ‘Je ziet er gek uit.

“Als ik twee helften speelde, één wedstrijd en we wonnen, maakt het me niet zoveel uit.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *