Ik heb mijn werk stilletjes vrijgegeven en nu heb ik duizenden mensen aan mijn zijde

Insider-experts kiezen de beste producten en diensten om u te helpen slimme beslissingen te nemen met uw geld (hier is hoe). In sommige gevallen ontvangen we een commissie van onze onze partnersonze meningen zijn echter die van onszelf. Op de aanbiedingen op deze pagina zijn voorwaarden van toepassing.

  • Al jaren ben ik altijd degene die op het werk mijn hand opsteekt en tot het uiterste gaat.
  • Maar toen ik me realiseerde dat het mijn gezondheid aantastte, “legde ik het uit” – maar noemde het gewoon grensverleggend.
  • Door die extra tijd kon ik geld verdienen met YouTube en andere drukte.

Hoewel “het met rust laten” de afgelopen maanden een hot topic was, had ik geen idee wat het was totdat ik een beetje ging graven. ik heb het geleerd stille overgave het is een trend onder werknemers die op het werk weigeren verder te gaan en gewoon doen waarvoor ze zijn aangenomen.

Toen ik doorging met het lezen van meer artikelen en mensen zag praten over de stille sluiting op TikTok, dacht ik: “Dit is” niets nieuws.“Ik ben hier jaren geleden mee begonnen en voor mij ging het gewoon om het stellen van grenzen.

Toen ik me eenmaal realiseerde dat er geen garantie was dat ik de voordelen van overwerk zou zien, kon ik veel meer tijd vinden voor nevenactiviteiten en een burn-out voorkomen door ‘los te laten’. Het heeft me er ook niet van weerhouden om op het werk de trap op te gaan.

Ik ben altijd een harde werker geweest, maar ik ging te ver

Ik ben mijn hele leven een harde werker geweest, en veel daarvan heeft te maken met het opgroeien in de lagere middenklasse. Mijn vader leerde me altijd om meer te geven, niet minder, en ik moest altijd twee keer zo hard werken om te slagen. We worstelden regelmatig met geld en kregen ook dreigementen met uitzetting, dus een deel van mijn harde werk is de angst dat ik de zwakste schakel op het werk zal zijn en ontslagen zal worden.

Ik kon de studie niet betalen, dus stopte ik na een semester en begon ik fulltime te werken. Vanaf het begin werkte ik verder dan alles wat als gezond zou worden beschouwd. Jarenlang, als de bazen iemand nodig hadden om over te werken, zou ik vrijwilligerswerk doen. Als ze iemand nodig hadden om iets buiten hun functieomschrijving te doen, zou ik me daarvoor aanmelden. Ik zorgde ervoor dat ik altijd via mijn telefoon bereikbaar was als ik niet aan het werk was, en liet zelfs mensen weten dat ze contact met me konden opnemen als ik ziek of op vakantie was.

Als ik eerlijk ben, waren er maar weinig ziektedagen en vakantiedagen omdat ik nooit vrij wilde nemen.

Nadat ik dit meer dan tien jaar had gedaan, realiseerde ik me dat dit een belangrijke factor was mijn verslaving. Ik was constant gestrest en opgebrand en zorgde niet voor mijn geestelijke gezondheid. Het ergste was dat, hoewel ik altijd een van de hardste werkers was, ik regelmatig werd gepasseerd voor promoties en nooit een verhoging kreeg die paste bij het extra werk dat ik deed.

Ik begon eindelijk grenzen te stellen – AKA ‘stille uitgang’

Toen ik in 2012 nuchter werd, realiseerde ik me dat ik grenzen moest gaan stellen en als de baan me niet betaalde wat ik waard was, had ik tijd nodig om dat geld ergens anders te verdienen.

Ik begon te leren hoe ik gewoon ‘nee’ kon zeggen tegen mensen op het werk, inclusief managers. Het was moeilijk omdat ik een mensenbehager ben, maar mensen vonden het verrassend goed, zolang ik er maar niet raar over deed. Ik had altijd de controle, maar ik begreep het niet. Met grenzen leren we mensen hoe ze met ons moeten omgaan.

Ik was eerlijk tegen mensen en vertelde hen dat ik op tijd van mijn werk moest vertrekken of dat ik bezig was met andere projecten en niet kon helpen. Toen ik eenmaal regelmatig op tijd het kantoor verliet, had ik thuis genoeg tijd om side hustles te gaan doen. Toen ik in een afkickkliniek voor drugs en alcohol werkte, begon ik mijn YouTube-kanaal en schreef mijn eerste boek met mijn extra tijd.

Ik kon al die extra moeite nemen die ik gratis gaf en het voor mezelf gebruiken. Opgroeien op sociale media is moeilijk, maar ik begon dagelijkse inhoud te maken. Uiteindelijk begon ik elke maand duizenden dollars te verdienen met mijn YouTube-kanaal. Tijdens mijn beste maand verdiende ik $ 7.000 met YouTube en ik hoefde niet eens iets te verkopen vanwege de manier waarop ze videomakers betalen met advertentie-inkomsten.

Hoeveel banen zullen ons een loonsverhoging geven die zo goed betaalt?

Loslaten helpt me om mijn side hustles te vergroten

Als ik die extra tijd niet had van stille overgave, zou ik dit extra geld nooit hebben kunnen verdienen. Ik had die extra tijd nodig om te leren hoe ik hoogwaardige YouTube-video’s kon maken. Ik heb mezelf kunnen leren audio- en videobewerking te doen, wat me ook zou helpen als ik uiteindelijk een podcast zou beginnen. Deze extra tijd stelde me ook in staat om te leren hoe ik extra geld via affiliate marketing, wat soms nog eens $500 tot $1.000 per maand opleverde.

Het grappige van dit alles is dat ik nog steeds tot het uiterste ga op mijn werk. Ik help anderen en neem waar mogelijk aanvullende projecten aan. Dit jaar begon ik te werken in de beste baan die ik ooit heb gehad, en in de eerste zes maanden heb ik een geweldige reputatie opgebouwd bij iedereen, van management tot CEO. Het belangrijkste verschil is dat ik nu extra werk doe op mijn eigen voorwaarden. Ik stel vanaf het begin grenzen, zodat ze weten dat ik graag help, maar ik laat het ze ook weten als ik dat niet kan.

Ik hou van werken, en ik hou van creëren. Bovenal vind ik het prettig om financiële zekerheid te hebben. Terwijl ik fulltime werk, run ik nog steeds mijn YouTube-kanaal, host ik een podcast en flip Lego-sets op eBay. Ik heb zelfs tijd om extra geld te verdienen door freelance te schrijven over persoonlijke financiën, zoals dit stuk dat je net hebt gelezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *