Ik heb mijn VA-lening gebruikt om een ​​woning te kopen die een passief inkomen oplevert

  • Als veteraan van de luchtmacht heb ik toegang tot VA-leningen waarvoor geen aanbetaling vereist is.
  • Ik heb de VA-lening twee keer gebruikt om huizen voor mezelf te kopen. Toen ik verhuisde, heb ik van mijn eerste huis een huurwoning gemaakt.
  • Ik hoop ooit de VA-lening te gebruiken om een ​​meergezinswoning te kopen waar ik in kan wonen en verhuren.

Ik heb veel tijd besteed aan het onderzoeken van de voordelen die aan serviceleden worden aangeboden. Omdat ik van nature een zuinig persoon was, opende mijn toetreding tot de luchtmacht een breed scala aan hulpmiddelen voor mijn financiële succes. Dit omvatte de Post-9/11 GI Bill, een spaarrekening met hoge rente en Zorgverzekering van de VA. Maar een van de grootste voordelen die ik heb ervaren is: VA Leningdie ik meerdere keren heb gebruikt.

De meeste leden van het leger hebben gehoord van de VA-lening. Deze leningen zijn federaal verzekerd en stellen gekwalificeerde servicemedewerkers in staat om 0% op een woninglening te zetten zonder dat ze iets hoeven te betalen hypotheek verzekering premies.

En hoewel de rentetarieven op deze leningen meestal iets hoger zijn dan die van standaardhypotheken, hebben de lage leningsvereisten en het gebrek aan aanbetalingen ertoe bijgedragen dat het bezit van een huis voor veel mensen betaalbaar is geworden.

U kunt meer dan één VA-lening krijgen

Misschien wel het beste deel ervan VA Lening het recht is dat, in tegenstelling tot veel van de voordelen die aan serviceleden worden geboden, uw geschiktheid niet eindigt wanneer uw services eindigen. Dat betekent dat veteranen dezelfde leningopties kunnen genieten als hun actieve tegenhangers – en de lening kan meerdere keren worden gebruikt.

Als ik het meerdere keren zeg, bedoel ik niet dat je een lening kunt krijgen, deze kunt afbetalen en dan nog een VA-lening kunt krijgen. Er is een vrij algemene misvatting dat je maar één VA-lening tegelijk kunt hebben, maar de waarheid is dat je maar een bepaald bedrag hebt waartegen je kunt lenen. Als uw eerste woning dat bedrag niet overschrijdt? U kunt een andere lening krijgen.

Dit betekent niet dat u in een opwelling naar buiten kunt gaan en elke woning kunt kopen die u ziet. Meestal moet u een goede reden hebben om een ​​andere woning te kopen.

Veel hiervan heeft te maken met het feit dat elk huis dat u koopt met een VA-lening bedoeld is als hoofdverblijfplaats. Dus als u al een huis heeft, maar een tweede wilt op slechts 80 kilometer afstand, is de kans groot dat banken dit als een vakantieverblijf beschouwen en u niet goedkeuren voor een nieuwe lening.

Ik heb mijn VA-lening tot nu toe twee keer gebruikt

In mijn geval kocht ik voor het eerst een woning in augustus 2017 na het accepteren van een baanaanbieding in Washington, DC. Een paar jaar later ging ik terug naar school, veranderde van loopbaan en besloot terug naar Californië te verhuizen. Omdat ik niet al mijn geschiktheid had opgebruikt – en omdat ik een grote stap in het hele land maakte – kon ik in aanmerking komen voor een tweede VA-lening.

Straat Geschiktheid voor VA-lening het is berekend, is een beetje ingewikkeld en overheidswebsites zijn niet bijzonder intuïtief. Maar in wezen ontvangen in aanmerking komende serviceleden twee niveaus van in aanmerking komen voor leningen.

Het basisniveau omvat $ 36.000 aan VA-ondersteuning. Omdat de VA op elk moment slechts 25% van uw lening garandeert, geeft dit u in wezen een koopkracht van $ 144.000.

Er is echter een tweede niveau van geschiktheid beschikbaar voor leden van $ 125.800 (wat betekent dat u tot vier keer dat bedrag kunt lenen). Tel deze twee bij elkaar op en je krijgt een koopkracht van $647.200. (Houd er rekening mee dat deze kredietlimieten alleen van toepassing zijn wanneer u een tweede VA-lening aanvraagt. U heeft geen kredietlimiet op uw eerste VA-lening.)

Mijn eerste appartement kostte $ 330.000 en mijn tweede was $ 400.000. Omdat die twee leningen in totaal meer dan $ 647.200 bedroegen, moest ik een aanbetaling doen op mijn tweede eigendom, maar als je niet het volledige recht gebruikt, heb je nog steeds maar 0% aanbetaling nodig.

Ik heb in juni 2019 mijn tweede VA-lening aangevraagd en goedgekeurd. Aangezien het meer dan een jaar geleden was dat ik mijn oorspronkelijke woning had gekocht, kon ik deze gelukkig probleemloos verhuren.

Aanbevolen Insider-producten voor militaire leden

Chevron-pictogram Het toont een uitbreidbaar gedeelte of menu, of soms vorige/volgende navigatie-opties.

Chevron-pictogram Het toont een uitbreidbaar gedeelte of menu, of soms vorige/volgende navigatie-opties.

4X punten voor alle reiscategorieën voor PenFed Honors Advantage-leden, 3X punten voor alle reiscategorieën, 1,5X punten voor alle andere aankopen

50.000 bonuspunten wanneer u $ 3.000 uitgeeft in de eerste 90 dagen na het openen van een account

$95 *Ontheffing voor bestaande Honors Advantage-leden

2% cashback op alle aankopen voor PenFed Honors Advantage-leden, 1,5% cashback op alle aankopen die met uw kaart zijn gedaan

Kredietaanbieding van $ 100 wanneer u $ 1.500 uitgeeft in de eerste 90 dagen na het openen van een account

5x punten op gas betaald aan de pomp en EV-laadstations, 3x punten bij supermarkten (inclusief de meeste Target- en Walmart-locaties), restaurants en tv, radio, kabel, streamingdiensten, 1x punten op alle aankopen van anderen

15.000 bonuspunten wanneer u $ 1.500 uitgeeft in de eerste 90 dagen na het openen van een account

Ik verdien een passief inkomen op mijn eerste woning

Tegenwoordig bel ik Californië weer naar huis (tenminste als ik niet op reis ben). Samen zijn mijn twee VA-leningen een enorme hulp geweest. Ik kan niet alleen extra inkomen verdienen op mijn oorspronkelijke woning, het overslaan van een hypotheekverzekering op mijn tweede woning bespaart me honderden dollars per maand.

Hoewel ik niet meer bij de luchtmacht zit, zal ik altijd dankbaar zijn voor de kansen die ik heb gekregen. Mijn volgende doel? Verkoop mijn appartement met één eenheid en verhuis naar een appartement met vier eenheden met – u raadt het al – mijn VA-lening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *