Hoe u pensioensparen kunt realiseren in uw jaren ’30: de financiële planner van Gen Z

  • Ik word volgende maand 29 en ik loop ernstig achter met mijn pensioensparen.
  • Omdat ik niet wist wat ik moest doen, vroeg ik een 24-jarige financieel planner hoe ik daar kon komen.
  • Hij zei dat ik mijn inkomen moest verhogen en diversifiëren en 20% moest sparen van alles wat ik verdien.

Volgende maand vier ik mijn 29e verjaardag. Aan de ene kant voel ik me klaar om de dertig te naderen. Ik ben pas onlangs getrouwd, mijn carrière gaat goed en ik voel me zeker een stuk wijzer dan tien jaar geleden. Er is echter één aspect van veroudering dat ik bijna volledig heb verwaarloosd: mijn pensioensparen.

Ik ben niet de enige als het hierop aankomt. Volgens een studie van Vanguardhet gemiddelde pensioensparen voor Amerikanen tussen de 25 en 34 jaar is slechts $ 14.000. Algemene tips over pensioensparen is dat je een jaarsalaris opzij moet zetten om op 30-jarige leeftijd met pensioen te gaan. Helaas voor mij ligt mijn persoonlijke pensioensaldo veel dichter bij het gemiddelde van $ 14.000 dan het jaarsalaris.

Ik kan niet voor iedereen in deze boot spreken, maar mijn spaargeld loopt om de een of andere reden vertraging op. Ik had prioriteit gegeven aan het zo snel mogelijk afbetalen van mijn studieleningen toen ik begin twintig was, en ik werkte ook in die jaren, wat een domper op mijn 401 (k) -bijdragen zette.

Ik gaf er ook geen prioriteit aan omdat ik jong was en de dingen die ik op dat moment wilde of nodig had, gewoon belangrijker voelden dan sparen voor zoiets als pensioen, wat zo’n verre toekomstig doel leek.

Dat gezegd hebbende, hoe ouder ik word (en meer leer over persoonlijke financiën en beleggen), hoe meer ik besef dat ik het verprutst heb en nu de verloren tijd moet inhalen. Dus de afgelopen maanden heb ik geprobeerd erachter te komen hoe ik dit moest doen.

Tot nu toe waren de meeste adviezen die ik van oudere familieleden heb gekregen niet nuttig geweest – variërend van “Je had waarschijnlijk eerder moeten sparen” tot “Ik weet het niet, ik heb een pensioen om op terug te vallen”.

Internetonderzoek is niet veel nuttiger geweest. Veel van de resultaten die tijdens mijn onderzoek naar voren kwamen, gingen over de kracht van samengestelde rente als je voor begin twintig spaart (nu een lang verloren opportuniteitskost voor mij) en hoe de meeste mensen van mijn leeftijd niet genoeg spaargeld hebben. met pensioen gaan en veel langer zullen werken. Dit deprimeerde me alleen maar verder.

Dus maakte ik van de gelegenheid gebruik om met Nate Hoskin te gaan zitten, een 24 jaar gecertificeerd financieel planner EN TikTok-beïnvloeder die zijn platform gebruikt om te praten over de unieke behoeften van Gen Z en millennials als het gaat om het opbouwen van rijkdom en het beheren van geld. Toen we het over pensioen gingen, zei Hoskin dat dit een van de belangrijkste onderwerpen is voor jonge werknemers en dat we op een heel andere manier over pensioen moeten nadenken.

“Ik ken niet veel mensen in mijn leeftijdsgroep die van plan zijn op de traditionele manier met pensioen te gaan”, zei Hoskin.

Op de vraag wat hij daarmee bedoelde, zei Hoskin dat er een aantal redenen zijn waarom pensioen er radicaal anders uit zal zien voor nieuwe generaties werknemers.

“We geloven niet dat we sociale zekerheid zullen krijgen, we weten nog steeds dat het overbelast is en nog steeds overbelast blijft – om nog maar te zwijgen van het feit dat we veel langer zullen leven dan wie dan ook voor ons,” voegde hij eraan toe. . “De hoeveelheid tijd die u verwacht te besteden aan werken en de hoeveelheid tijd die u verwacht met pensioen te gaan, komen steeds dichter bij dezelfde lengte, en het is echt moeilijk om daar effectief een pensioenstrategie omheen te ontwerpen.”

Dus wat stelt hij voor als hij werkt met klanten van mijn leeftijd die een beetje extra opvulling nodig hebben voor hun gouden jaren? Hoskin zei dat er twee grote manieren zijn om pensionering op een niet-traditionele manier te benaderen die kunnen helpen.

Bespaar ten minste 20% van wat je maakt – zo niet meer

Iets wat ik eerder heb gehoord, is dat ik ten minste 10% van mijn inkomen moet sparen voor mijn pensioen, maar Hoskin zei me dat spaarpercentage te verdubbelen.

“Ik geloof dat mensen minstens 20% van alles wat ze doen opzij moeten zetten”, zei Hoskin, eraan toevoegend dat hij in sommige gevallen pleit voor bezuinigen en manieren vinden om meer dan 40% van uw inkomen te besparen.

“Maar ik moet het kwantificeren, want ik wil niet dat je je nu ellendig voelt”, zei hij, eraan toevoegend dat veel mensen van in de twintig een houding hebben van “waarom zou ik me nu ellendig voelen als ik jong en fit en energiek, probeer gewoon wat vrijheid te kopen als ik groot ben?”

Hij zei echter ook dat het belangrijk is om hier voorbij te kijken en het te zien als een vorm van zekerheid die je de kans geeft om het personeel eerder te verlaten dan voorheen.

“Je kunt nu al dat geld besparen omdat je het niet nodig hebt,” zei Hoskin. “Als ik mijn baan wil opzeggen en niets meer wil doen – rotten op het strand – wil ik die capaciteit.”

Laat uw inkomstenstromen groeien en diversifiëren

Hoewel het verhogen van de spaarquote inderdaad belangrijk is, zei Hoskin dat wat nog belangrijker is, is dat jonge werknemers hun inkomen verhogen of adopteren meerdere inkomstenstromen.

Hoskin zei dat dit gedeeltelijk kan worden bereikt door uw salaris te verhogen naarmate u hoger op de bedrijfsladder komt en uw verdiencapaciteit bij uw dagelijkse baan te maximaliseren.

Iets waar hij echter meer voor pleit, is het vinden van manieren om passieve inkomstenstromen te creëren of aan de freelance-kant te werken. Enkele voorbeelden die hij gaf zijn boeken schrijven en royalty’s krijgen, of de tijd nemen om te leren investeren in onroerend goed.

Het proces van het ontwikkelen van meerdere inkomstenstromen is iets waarvan hij aangeeft dat het enige tijd kost om te cultiveren en dat het niet van de ene op de andere dag zal gebeuren.

“Ik wil niet per se zeggen dat je een Etsy side-hustle moet beginnen en hopen dat het je inkomen voor altijd vervangt,” zei Hoskin. “Maar het moet zeker een aaneenschakeling van kleine dingen zijn, want je kunt er naast fulltime ook kleine dingen bij doen.”

Hoskin zelf heeft dit idee in zijn eigen leven overgenomen en zei dat hij vaak nieuwe drukte probeert te vinden die hij met zijn vrienden kan doen.

“We hebben cryptomining geprobeerd, we willen land kopen en er glamping op bouwen,” zei Hoskin. “Het maakt niet echt uit, want we willen gewoon een heleboel dingen vinden die cool en interessant zijn en waarmee we geld kunnen verdienen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *