Door mijn baan op te zeggen, kwam ik tot 6 geldgewoonten waar ik nog steeds bij zweer

  • In 2018 verliet ik een baan die $ 60.000 per jaar betaalde zonder een noodfonds.
  • Ik ontwikkelde zes geldgewoonten die me door moeilijke financiële omstandigheden hielpen.
  • Ik houd mijn uitgaven nog steeds handmatig bij in een Google-blad omdat het voor mij beter werkt dan een app.

Bijna de helft van de millennia en generaal Z zie het nut niet in van sparen voor de toekomstvolgens een studie uit 2022 uitgevoerd door trouw. met ontslagen die de natie hebben overspoeldik kan me voorstellen dat veel jonge mensen er geen hebben noodfonds herstellen wanneer ze een stabiel inkomen verliezen.

Ik heb iets soortgelijks meegemaakt in 2018. Ik verliet een baan die $ 60.000 per jaar betaalde zonder een noodfonds omdat ik het me niet kon veroorloven de meest giftige werkplek. De volgende drie jaar na het verlaten van die baan waren de moeilijkste financiële omstandigheden die ik heb meegemaakt – vooral nadat ik een essentiële werknemer was geworden tijdens de pandemie.

Het enige goede dat voortkwam uit deze uitdagende tijd: ik creëerde een nieuwe relatie met mijn financiën. Met deze zes eenvoudige geldgewoonten leerde ik hoe ik binnen mijn mogelijkheden kon leven zonder mijn inkomen mijn eigenwaarde te laten bepalen.

1. Handmatig mijn uitgaven en inkomsten bijhouden

Ik heb geprobeerd persoonlijke financiële toepassingen zoals Mint en je hebt een budget nodig. Ik raak hypergeobsedeerd door elke uitgave twee weken lang bij te houden, en raak dan verveeld en ongeïnteresseerd zodra de aantrekkingskracht van de glimmende nieuwe app is uitgewerkt.

Hoewel ik weet dat deze apps voor sommige mensen werken, vond ik meer succes bij het handmatig bijhouden van mijn uitgaven met een goede oude Google Spreadsheets-spreadsheet. Ik maak een tabblad voor elke maand en gebruik een eenvoudige SUM IF-vergelijking om mijn uitgaven in elke categorie te berekenen.

Een screenshot van de spreadsheet-auteur Leo Aquino gebruikte om hun uitgaven handmatig bij te houden.

Een eenvoudige SUM IF-vergelijking in Google Spreadsheets helpt bij het berekenen van de uitgaven in elke categorie.

Met dank aan Leo Aquino


2. Minimaal $ 20 in contanten houden

Op dagen dat ik de komende twee weken $ 10 op mijn bankrekening had staan, had ik een plan om elke cent te gebruiken voor nietjes in de koelkast en voorraadkast, zoals tofu, pindakaas en rijst. Hoewel ik mijn uitgaven nauwgezet bijhield, zou ik nog steeds verrast zijn door automatische kosten, zoals mijn Spotify-abonnement.

Soms werd mijn rekening getrokken op weken waarin ik absoluut geen boodschappen of voorraadartikelen had om mee te koken. Ik had altijd minstens $ 20 in contanten voor het geval ik in een noodsituatie zou worden betrapt.

Nu ik niet dezelfde angsten voor voedselonzekerheid heb, heb ik nog steeds wat geld in de auto, zodat ik gemakkelijk een paar dollar kan geven aan zorgverleners en daklozen in nood.

3. Automatische factuurbetalingen toevoegen aan mijn agenda

Vermijden rekening-courantkredieten, ben ik begonnen met het instellen van automatische factuurbetalingen in mijn Google-agenda. Toen ik voor het eerst met deze praktijk begon, was het moeilijk om me niet verbitterd te voelen of mezelf te vergelijken met andere mensen die meer besteedbaar inkomen hadden. Het was moeilijk te geloven dat ik uiteindelijk genoeg geld zou gaan verdienen om de entertainmentabonnementen te betalen die me tijdens de pandemie gezond hielden.

Beetje bij beetje kreeg ik de gewoonte om ervoor te zorgen dat ik meer dan genoeg geld had om het te dekken automatische factuurbetalingen. Ik bewaar nog steeds automatische factuurbetalingen in mijn agenda om te voorkomen dat ik te veel uitgeef.

4. Online boodschappen bestellen

Ik begon boodschappen online te bestellen om af te halen tijdens de pandemie, omdat het voor mij een gegarandeerde manier was om me aan mijn boodschappenbudget van $ 204 per maand te houden, het bedrag dat ik ermee verdiende voedselbonnen. Ik bestel nog steeds boodschappen online omdat dit de beste manier is om productprijzen tussen winkels te vergelijken om er zeker van te zijn dat ik de beste deal krijg.

Door online boodschappen te bestellen, bespaar ik tijd en hoef ik niet meer eten aan mijn winkelwagentje toe te voegen dat ik niet echt nodig heb.

5. Een categorie ‘gewoon voor de lol’ toevoegen aan mijn budget

Hoe weinig geld ik ook had, ik hield een categorie ‘gewoon voor de lol’ in mijn budget – al was het maar $ 5 of $ 10 voor een kopje koffie of een ijsje met een vriend, kaartjes voor een museum of het kopen van een snack. wandeling te brengen.

Ik heb nu meer geld om in mijn uitgavencategorie voor entertainment te stoppen, maar door de gewoonte te beginnen om zelfs maar $ 5 aan entertainment uit te geven, terwijl ik heel weinig geld over had, creëerde ik tijdens een zeer moeilijke tijd vreugdevolle momenten.

6. Geld op mijn Venmo-account houden om uit eten te gaan

Als ik een geschenk zou krijgen, of als mensen me betaalden voor lunch of diner, zou ik dat geld op mijn Venmo-rekening houden voor een regenachtige dag in plaats van het over te schrijven naar mijn bankrekening. Als mensen me uitnodigden voor koffie, lunch of diner, hielp het om te zien dat ik wat geld op mijn Venmo-account had dat ik kon gebruiken om voor hen te betalen, ook al had ik maar een paar dollar op mijn betaalrekening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *