De allerbelangrijkste Bitcoin-zelfzorgreis – Bitcoin Magazine

Dit is een opinieredactioneel commentaar van Mark Maraia, een ondernemer, auteur van Rainmaking Made Simple en Bitcoiner, en Casey Carrillo, associate editor bij Bitcoin Magazine.

Een van de vele dingen die bitcoin zo’n geweldige troef maken, is ons vermogen om onze privésleutels te bezitten. Deze mogelijkheid is zo nieuw en innovatief dat de Law Commission of England and Wales een Rapport van 500 pagina’s het voorstellen van een nieuwe vorm van eigendomsrecht voor digitale activa.

Toen ik erover nadacht hoe lang het duurde voordat ik mijn privésleutels kreeg, realiseerde ik me dat het voor anderen misschien wat leerzaam zou zijn. Omdat ik een boomer ben en niet minder technisch onderlegd of geneigd ben, duurde het maanden voordat ik me comfortabel genoeg voelde om mijn privésleutels te krijgen. Mijn denkproces – waarvan ik vermoed dat het vergelijkbaar is met vele anderen – was dat ik een uitwisseling van derden vertrouwde – wat niets meer is dan een IOU voor bitcoin – meer dan ik zelf geloofde. Dus mijn reis begon toen ik in maart 2020 een klein aantal van vier soorten digitale activa kocht – een daarvan bitcoin. Ik kocht die bitcoin op een gecentraliseerde beurs en ik wist op dat moment niet genoeg om te weten over privésleutels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *