5 stappen die ik nu onderneem om vervroegd met pensioen te gaan als miljonair

Insider-experts kiezen de beste producten en diensten om u te helpen slimme beslissingen te nemen met uw geld (hier is hoe). In sommige gevallen ontvangen we een commissie van onze onze partnersonze meningen zijn echter die van onszelf. Op de aanbiedingen op deze pagina zijn voorwaarden van toepassing.

  • Ik werd eindelijk serieus over pensioenplanning toen ik in de dertig was en opende een SEP IRA.
  • Maar ik besefte dat ik een beter plan nodig had om mijn doel te bereiken, namelijk vervroegd met pensioen gaan als miljonair.
  • Nu houd ik mijn budget strikt bij, diversifieer ik mijn investeringen en bouw ik nieuwe inkomstenstromen op.

Voor het grootste deel van mijn twintiger jaren heb ik het idee om te sparen voor mijn pensioen de rug toegekeerd. Ik beheerde mijn financiën verkeerd, gaf meer geld uit dan ik verdiende, dus de gedachte om geld opzij te zetten voor de verre toekomst was iets wat ik niet echt wilde doen.

Toen ik 30 werd, realiseerde ik me dat ik niet meer financieel wilde worstelen. Maar om daar verandering in te brengen, zou ik een aantal belangrijke aanpassingen moeten maken.

De er is een noodfonds gestartik hield me aan een strikt budget, begon te investeren en, voor de eerste keer in mijn leven, begon ik serieus te sparen voor pensioen door een SEP IRA te openen.

Maar toen ik steeds meer volwassenen in mijn leven zag die op 65-jarige leeftijd niet met pensioen konden, wist ik dat ik niet in hun voetsporen wilde treden en op die leeftijd nog steeds hard aan een fulltime baan wilde werken. Daarom heb ik mezelf een groot doel gesteld: met pensioen gaan (idealiter in de vijftig) als miljonair. Om dit mogelijk te maken, onderneem ik nu vijf stappen.

Pensioencalculator
Gebruik de rekenmachine van Insider om te zien of u op weg bent naar een comfortabel pensioen door een paar vragen te beantwoorden over uzelf, uw spaargeld en hoe lang u verwacht te blijven werken.

je zult HEBBEN cirkel

$ 1.725.000

je zult nodig hebben cirkel

$ 2.940.000

*Behoefte is gebaseerd op een dekking van 70% van uw jaarlijkse prepensioneringsinkomen en een levensverwachting van 100 jaar.

1. Mijn geld in de gaten houden

Hoewel het mijn toekomstige doel is om met pensioen te gaan als miljonair, moet ik ervoor zorgen dat ik nu volledige controle over mijn financiën heb om in het heden stappen te kunnen nemen om dit te doen.

Het afgelopen jaar heb ik een strikt maandelijks budget vastgesteld waar ik me meestal aan houd (of redelijk dicht bij houd) om te hoge uitgaven te beperken. Ik probeer elk jaar 20 tot 25% van mijn inkomen te sparen en dat geld te gebruiken om mijn nood- of pensioenfonds te financieren, of een deel daarvan bij te dragen aan mijn beleggingsportefeuille.

Om er zeker van te zijn dat ik op koers blijf, controleer ik regelmatig mijn financiën.

Dagelijks zorg ik ervoor dat ik alle aankopen van de dag bij elkaar optel en die cijfers in mijn budget bijhoud.

Wekelijks controleer ik mijn creditcardafschriften om op de hoogte te blijven van mijn uitgaven en ervoor te zorgen dat er geen fouten zijn.

Aan het einde van de maand besteed ik een uur aan het doen van een zelfrapportage over mijn gehele vermogen, bijhouden hoeveel mijn beleggingsrekeningen omhoog of omlaag gingen voor de maand, hoeveel ik kon sparen en beslissen hoeveel extra geld Ik kan die maand (naast mijn maandelijkse minimumpremie) bijdragen aan mijn pensioenfonds.

2. Doorlopende bijdragen aan mijn pensioenfonds doen

Voordat ik 30 werd, had ik een kleine 401 (k) waaraan ik in de loop der jaren verschillende keren had bijgedragen en niets anders om te laten zien voor mijn pensioensparen.

na het openen van een SEP IRA, heb ik besloten om aan het einde van elke maand een bepaald minimumbedrag bij te dragen. Door bij te dragen aan een maandelijkse SEP IRA, kan het geld op die rekening worden uitgesteld tot aan pensionering, wat betekent dat ik me geen zorgen hoef te maken over het betalen van belasting over dat geld of het later laten groeien. Op het moment van pensionering wordt het geld dat u van die rekening opneemt belast als inkomen.

3. Verhoog mijn inkomen

Als ik financiële experts vraag hoe mensen met pensioen gaan als miljonair, hoor ik ze vaak zeggen dat de gemiddelde miljonair meerdere inkomstenstromen heeft. Ik realiseerde me nadat ik in 2015 was ontslagen van mijn fulltime baan dat het gevaarlijk en beperkend is om op één inkomstenstroom te vertrouwen. In plaats daarvan probeer ik er tussenin te zitten vijf en zeven inkomensstromen in een keer.

Momenteel heb ik inkomsten uit mijn bedrijf en meerdere nevenactiviteiten, waaronder freelancen, online cursussen en producten verkopen, mijn diensten te huur aanbieden (of het nu gaat om dierenoppas of babysitten) en inkomsten genereren met uw sociale media-publiek. Ik hoop in de nabije toekomst door te gaan met het toevoegen van meer passieve inkomstenstromen door te investeren in onroerend goed en onroerend goed te verhuren.

4. Uit de schulden blijven

Hoewel het aangaan van schulden iets is dat ik mijn uiterste best wil doen om te vermijden, gebeuren er dingen in het leven en kan het zijn dat ik een grote aankoop moet financieren of een noodgeval moet betalen zonder veel kennisgeving.

Om plannen te maken voor het onbekende, zodat ik geen creditcardschulden meer heb, heb ik de afgelopen vier jaar mijn noodfonds opgebouwd.

Aangezien ik zelfstandige ben, raden sommige financiële experts aan dat ik in ieder geval: zes maanden van de kosten die in een noodfonds zijn gespaard. Maar omdat ik er super gefocust op ben om ervoor te zorgen dat ik me aan mijn uitgaven- en spaarstrategie kan houden om mijn toekomstige pensioendoel te halen, heb ik besloten om ten minste acht tot tien maanden in mijn noodfonds te sparen om eventuele ongeplande uitgaven te dekken.

5. Diversificatie van mijn beleggingen

Toen ik een paar jaar geleden begon te beleggen, stopte ik zonder veel plannen geld in individuele aandelen en cryptocurrencies. Ik realiseerde me dat ik niet strategisch bezig was met mijn beleggingen en besloot dat ik mijn beleggingen moest diversifiëren om de kans te vergroten dat mijn geld op de markt groeit.

Dit deed ik door te investeren in inhoudsopgave EN beleggingsfondsen in veel verschillende verticale markten (in plaats van alleen individuele technologieaandelen te kopen, zoals ik was) en belegd in fondsen die zowel Amerikaanse als buitenlandse bedrijven omvatten.

Door dit te doen, kan ik voorkomen dat ik te veel risico neem met mijn geld op de markt en voor een groeiplan op langere termijn gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *