3 kenmerken van mijn Alliat Hoogrentende Spaarrekening Help mij rente te verdienen

Insider-experts kiezen de beste producten en diensten om u te helpen slimme beslissingen te nemen met uw geld (hier is hoe). In sommige gevallen ontvangen we een commissie van onze onze partnersonze meningen zijn echter die van onszelf. Op de aanbiedingen op deze pagina zijn voorwaarden van toepassing.

  • Ik hield mijn geld op een typische spaarbankrekening en verdiende bijna niets aan rente.
  • Mijn man overtuigde me om over te stappen naar een Allied High Yield Spaarrekening en ik heb nooit meer achterom gekeken.
  • Compilaties, gemakkelijk toegankelijke cd’s en andere functies helpen me mijn rente-inkomsten te maximaliseren.

Drie jaar geleden, voordat mijn man en ik trouwden, gingen we zitten en deelden al onze financiële portefeuilles met elkaar. Binnen enkele seconden nadat ik hem had verteld dat ik al mijn geld in één had gespaard Spaarrekening die 0,01% APY opleverde, reageerde hij met paniek.

Ik had geen idee dat mijn geld sneller zou groeien als het in één was hoogrentende spaarrekening met een veel hoger jaarlijks percentage rendement.

Sinds ik mijn geld naar een heb verplaatst hoogrentende spaarrekening bij Ally, waar de APY momenteel 2% is, heb ik mijn geld kunnen laten groeien en profiteren van de voordelen die via mijn account worden aangeboden, waardoor ik elk jaar meer geld kan verdienen. Hier is hoe ik die functies maximaliseer.

Ik wissel tussen HYSA en een flexibele CD

Wanneer tijdens de pandemie Federale Reserve de rente daalde, de APY op mijn hoogrentende spaarrekening daalde en het geld op mijn rekening verdiende minder dan voorheen (van ruim 2% naar 0,5%).

Een van de voordelen van Ally is dat ze vaak speciale en beperkte aanbiedingen hebben Cd met veel interesse. Ik stopte voor het eerst een groot deel van het geld in een cd die 2% rente bood, zonder opnameboete.

Omdat het zo gemakkelijk was om geld heen en weer over te maken, heb ik geld in en uit de cd verplaatst toen mijn hoogrentende spaarrekening APY weer omhoog ging.

Toen ik deze kosten met mijn oude bank vergeleek, merkte ik dat de APY- en promotie-cd-kosten minstens 50% hoger waren.

Mijn account biedt een overzichtsprogramma

Een voordeel dat Ally biedt, is een samenvattend programma dat is gekoppeld aan mijn betaalrekening. Wanneer ik transacties doe met mijn bankpas, rondt de bank de aankoop automatisch af op de dichtstbijzijnde dollar en maakt dat geld vervolgens over naar mijn spaarrekening zodra het $ 5 bereikt. Als ik bijvoorbeeld iets koop voor $ 6,50, neemt de bank $ 0,50 extra van mijn betaalrekening en houdt dit bij om uiteindelijk over te schrijven naar mijn HYSA.

Hoewel het maken van overboekingen tussen controleren en sparen iets is dat ik handmatig kan doen en vaak doe, helpt dit overzichtsprogramma me om nog meer geld in mijn HYSA te verzamelen zonder er zelfs maar aan te denken.

Mijn HYSA-verbindingen zijn elke dag geïnteresseerd

Een ding dat ik me nooit realiseerde over mijn spaarrekening bij mijn oude bank, was dat het geld op de rekening maandelijks werd samengesteld, wat betekent dat het geld dat vandaag wordt gestort maar één keer per maand groeit, en dan zal dat nieuwe saldo de volgende maand toenemen.

Mijn huidige bank compenseert dagelijks rente, wat betekent dat elke dollar die wordt ingelegd automatisch sneller begint te groeien dan wanneer de samengestelde rente elke maand zou plaatsvinden.

Aangezien ik vaak meerdere keren per week geld stort, kan ik door dat geld dagelijks te verzamelen elk jaar meer geld verdienen.

Ik hoef geen kosten te betalen

Met mijn oude spaarrekening kreeg ik een maandelijkse vergoeding van $ 8 als ik geen dagelijks saldo van $ 500 had. Hoewel de vergoeding laag lijkt, kan deze in de loop van het jaar stijgen en de groei afremmen.

Een voordeel van mijn huidige HYSA is dat er geen minimum bedrag op de rekening moet staan ​​en er geen maandelijkse onderhoudskosten zijn. Dit helpt me om mijn geld op een plek te houden die elke dag groeit, zonder dat ik me zorgen hoef te maken dat ik onderweg moet betalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *